nieuwsoverzicht 2000

Succes SMB-jeugd bij OSBO-kampioenschappen

door Henny Goverde, vrijdag 27 april 2018
Laatste instructie voor Cecilia Pim ziet het nog wel zitten Quintus aan zet
Teun aan het denken Siebo en Ilva aan het werk Cecilia krijgt weer eens een beker
Ilva krijgt de beker Ilva aan de grabbelton

De Vlag kan uit!

Afgelopen zaterdag traden 21 april traden in Velp weer diverse Jeugdspelers van SMB op: Siebo en Ilva in de H groep, en in de gecombineerde FG groep: Cecilia (G-categorie), Pim, Teun en Quintus, alle drie F-categorie. Het werd een spannende middag met uiteindelijk een mooi resultaat.

Bij de H-tjes debuteerden zowel Siebo als Ilva op een heus toernooi en meteen al voor een kampioenschap! In de eerste ronde verloor Siebo, maar Ilva won meteen. Dat was voor haar een goede opsteker. In het verdere verloop van het toernooi wist Siebo nog een mooie remise uit het vuur te slepen. Uitstekend voor iemand die net een paar weken tevoren begonnen is met schaken. Ook Ilva kreeg het nog een paar keer hard te verduren maar won nog een keer. Ze eindigde op een ex aequo 5e plaats en werd meteen meisjeskampioen van de OSBO. Kijk zo kun je ook debuteren! En dan deed haar zusje Feije niet eens mee. Let op: de Steenman sisters komen er aan! Ilva mag zich nu gaan meten met de allerbeste meisjes voor het Nederlands Kampioenschap in Meppel op 23 juni. We wensen je nu al veel succes. Ik reken er op dat je tevoren nog extratraining krijgt.

Dan de FG groep: Cecilia spaarde haar tegenstanders niet en werd afgetekend 1e met 7 uit 7. Ze pakte zo het algemeen kampioenschap van zowel de F-jes als de G-tjes en natuurlijk ook het meisjes kampioenschap van de F- en G-groep. Ze is daar dus geplaatst voor het Nederlands kampioenschap F algemeen, G algemeen, F meisjes en G meisjes. Dat wordt nog een moeilijke keus aan welk kampioenschap Cecilia mee gaat doen.

Ook onze boys weerden zich geweldig. Al was de start voor Teun zeer zuur: hij zette de tegenstander schaak, die deed een zet en zei mat en gooide meteen de stukken door elkaar. Een heel vervelende gang van zaken die blijkbaar niet meer rechtgezet kon worden. Dit is dus een les voor iedereen: niet alle tegenstanders zijn even sportief. Als er iets fout gaat, meteen de wedstrijdleider er bij halen, anders heb je geen recht van spreken meer. Verder scoorden onze jongens er lustig op los en verbleven ze tot de laatste ronde nog in de bovenste helft van de 20 deelnemers. Als Pim zou winnen in die ronde was hij verzekerd van een 3e plaats en deelname aan het Nederlands kampioenschap. Maar hij redde het net niet. Teun had zich inmiddels herpakt en eindigde samen met Pim op een gedeelde 6e plaats met 4 uit 7. Ook Quintus weerde zich voortreffelijk, gaat steeds beter spelen (zoals we ook in onze SMB competitie zien) en werd met 3,5 punten 10e. Jammer van het incident met Teun, en jammer dat Pim net naast de 3e plek greep. Maar alle drie hebben de SMB naam weer zeer hoog gehouden.

Resumerend: er zijn 5x een OSBO titel behaald: Ilva bij de H-tjes en Cecilia in haar eentje 4x.
En prachtige plaatsen voor onze jongens.

SMB meisjes zijn OSBO kampioene geworden bij de C (Willemijn), E (Cecilia), F (Cecilia), G (Cecilia) en H (Ilva): de vlag kan alweer uit!