nieuwsoverzicht 2000

S.M.B. 5 verslag

vrijdag 21 april 2006
SMB 5 heeft reële kans om volgend jaar kampioen te worden !
Als we een optelsom maken van het afgelopen seizoen mag het 5e gewoon zeggen dat het een heel goed jaar heeft gedraaid. De gemiddelde rating was niet hoog in het begin en of Gerard zijn gedachte daardoor heeft laten beïnvloeden dat we blij mochten zijn met lijfbehoud weet ik niet, want na 3 partijen hadden we slechts 1 gelijkspel behaald. Daarna hebben we geen puntverlies meer geleden. Want met 2,5 matchpunten meer in de eerste 3 wedstrijden waren we kampioen geworden. Dat we het niet zijn geworden is terecht, we hebben verloren van de uiteindelijke winnaar UVS, maar een goed gevoel over het afgelopen seizoen heb ik zeker. Overwinningen op het veel sterkere Pion en ASV, en………De Variant.
Een verhaal apart… De Variant is niet mijn lievelingstegenstander, maar ja wie ben ik om daar over te oordelen
Terug naar Jelle, Maar ja, Jelle was als laatste speler nog bezig en de Variant had aan een gelijkspel genoeg. 3,5 – 3,5 ….Zijn tegenstander had nog iets van 5 minuten , Jelle een kwartier. Bied remise aan zou je zeggen, 4 – 4 was genoeg……….. De opponent had nog iets van 4 minuten , ….bied remise aan. Jelle had een Toren en 2 verbonden vrijpionnen en zijn tegenstander een Toren en Loper , er stonden nog zat pionnen op het bord en of je er in slaagde eerst alles op te eten ??
Jelle ging steeds langer nadenken en zag wel telkens de goede zetten maar ja zijn tijd slonk ook. Jelle kwam binnen de 5 minuten, een teamgenoot ging de zetten noteren. 2 minuten …bied remise aan dan staat het 4-4 !! Maar ja, de vraag is waarom bied je geen remise aan ? Als Jelle weigert is er niets aan de hand. Remise is genoeg. Maar Jelle had echt het idee van …” ja luister eens, ik ga niet remise aanbieden. Wie niet horen wil moet maar voelen.” In de auto reden Jelle en ik met Jaap mee. “ Als hij remise had aangeboden had ik het geaccepteerd “ zei hij.