home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

S.M.B. 5 wint van Pallas verslag

vrijdag 17 februari 2006
5e Handhaaft zich vrijwel zeker door overwinning in Deventer.
Afgelopen dinsdag kreeg ik te horen dat Jaap van Gelderen niet kon meespelen. Roderick Fens was zijn invaller.
De tactische opstelling die tegen Pion zo goed was bevallen ( 5-3 overwinning) werd wederom gehandhaafd en nu dus tegen Pallas. De eerste 5 borden bleven zo intact en Fred, Jan en Roderick besloten zelf uit te vechten op welke plaatsen ze zouden spelen. Dit konden ze omdat onze tactische teamleider wegens de gebruikelijke gezondheidsproblemen te laat kwam. Ik nam zijn taak over om de dood eenvoudige reden dat ik minimaal bijna zo capabel ben. Leuk was te zien dat Jacques Ottenheijm mee was gekomen om steun te geven. Wordt zeer gewaardeerd.
Ik ken Deventer niet, alleen van de “de koek”, en sinds vandaag is dat een lekkere koek. Voor degene die geen Gymnasium hebben gehad, Pallas is de Griekse Godin van de wijsheid en de strijd en ik vind dat deze naam zeker voor hen gold afgelopen donderdag. Wijs zijn om te verliezen tegen Strijdt met Beleid.
Ik werd vanzelfsprekend weer opgeofferd op bord 1. Ze hielden rekening met verlies. Had ik nu maar om geld gewed. Tegen veruit de zwaarste tegenstander remiseerde ik. Eric de Ridder had een koningsaanval op bord 2, die alleen met een paardoffer uitgesteld kon worden. En Jelle, ik weet niet wat hij heeft. In een hopeloze stand liet zijn tegenstander zich mat zetten. Ondertussen had Fred al in een solide partij geremiseerd, ik had zelf doorgespeeld, maar de mensen naast het bord zien enkel wat ze willen zien.
Toen gebeurde op het bord bij Huub iets vreemd. Zijn tegenstander zou zeker een stuk verliezen. In plaats van dat de tegenstander dat toestond ruilde Huub’s tegenstander zijn Dame tegen paarden . Al stond hij gewonnen, het was toch nog nauwkeurig spelen. En Henk ja, Henk die ………..remiseerde weer. W.F.Hermans is zijn ideale schrijver. “ Ik heb altijd gelijk “. Roderick speelde op bord 8 en kon 2 verbonden vrijpionnen creëren. Zijn tegenstander zag het lijk drijven. Waarmee de winst veilig was. Jan Aalbers bleef doorspelen en stond beter, maar i.p.v. de stukken af te ruilen liet hij het hele bord nog intact. De vlag speelde hem parten, maar de tactische opstelling heeft in ieder geval gewerkt.
Ik wil nog even Huub bedanken dat hij dit keer niet als laatste te laat kwam. Huub , je gaat vooruit!!
Valentijn

wachtwoord vergeten?