home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Rabobank jeugdschaak toernooi te Millingen

zondag 22 december 2013
Zaterdag 21 december vond in Millingen een jeugdschaaktoernooi plaats. De plaatselijke schaakvereniging stond garant voor de organisatie en de Rabobank sponsorde de prijzenkast. Een achttal kinderen van de jeugdclub van SMB deed aan het toernooi mee. In de speelzaal te Millingen was het een drukte van belang. Er waren een twaalftal groepen (van 6 tot 8 kinderen) van verschillende speelsterkte geformeerd. Bij het vorige jeugdschaaktoernooi te Elst, enkele maanden geleden, deden de meeste kinderen van SMB vooral mee in de laagste groepen, waar ze heel goed scoorden. Dat was de reden dat het merendeel nu in een hogere (moeilijker) groep terecht kwam. Hun speelsterkte was wat opgeplust. Een aantal nieuwe deelnemers (Jason, Basten en Blanca) werd op basis van hun speelsterkte op de clubavond ingeschaald.


Het toernooi kwam een beetje langzaam op gang, maar even na 11.30 uur werden de handen geschud en de klokken ingedrukt. Het viel ons als begeleiders (Jan Aalbers, Henny Goverde en ondergetekende) al snel op dat "het geleerde" op de vrijdagse clubavond nog niet zo makkelijk te onthouden is. Er werd over het algemeen heel snel (te snel) gezet. Vaak uit een vorm van enthousiasme om te willen winnen, maar dan overzie je natuurlijk ook heel veel. Jammer, want heel wat partijtjes gingen zo onnodig verloren. Maar iedereen deed natuurlijk wel toernooi- en wedstrijdervaring op en tegenover de nodige verliespartijen stonden toch ook zeker enkele mooie overwinningen. Het beste scoorde Isai die in zijn groep (rating ongeveer 570) een fraaie 2e plaats bereikte en een beker mee naar huis kon nemen. Proficiat Isai, heel goed gedaan.

Het was voor iedereen hoe dan ook leuk om mee te doen (een gezellige middag) en de onderlinge sfeer was prima. De bijgevoegde foto's laten dat ook zien. De onderlinge solidariteit en "troost bieden bij verlies" was vooral bij de meisjes (Marieke, Blanca en Willemijn) sterk aanwezig. Hulde, want dat gaf weer voldoende moed voor de volgende partij. Enkele ouders bleven ook de hele middag of kwamen op het eind van de middag nog even actief supporteren. Tegen de klok van 17.00 uur reden we, voldaan maar ook enigszins vermoeid door alle schaakspektakel, terug naar Nijmegen. Nu een korte kerstvakantie voor het jeugdschaak. Vrijdag 3 januari beginnen we weer.

Frans Drummen


wachtwoord vergeten?