home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

S.M.B. 5 wint van P.I.O.N. 3 verslag

zondag 15 januari 2006
Vrijdag de 13e brengt geluk.
Snelle Jelle flikt het weer!
Onze bekwame teamleider , Gerard van Pelt , heeft met veel rekenwerk een tactische opstelling te voorschijn getoverd.. PION 3 is een team waar de gemiddelde rating meer dan 100 punten bedraagt dan ons 5e. Een lineaire opstelling zou in ons nadeel werken. Dus offerde hij de Valentijn op tegen de nr. 1. En clubbelang gaat altijd voor individueel belang. Iets wat alle clubleden zich moeten realiseren.
De schrijver schikte zich met zijn wending…. de ervaren Gerard kreeg gelijk. Kansloos werd Groesbeek onthoofd van die kleine bolletjes op hun houten stukken. Drie werden genadeloos onthoofd, 4 werden er gespaard. En één, ja, 1 verloor.
Jaap van Gelderen won van Aad van Wieringen. De oud- SMB-er heeft moeten erkennen dat eenmaal weg uit Nijmegen je genadeloos wordt gestraft. En de oude Nijmegenaar zal na deze partij ook nadenken of het niet beter is om zijn eigen club weer op te zoeken.
Jaap liet zien dat het spelpeil van het 5e hoger ligt dan het 3e van PION en dat de hr. van Wieringen er verstandig aan doet om zijn spelpeil te verhogen door weer in Niijmegen extern te spelen. Jaap is in bloedvorm, maar dat kunnen we ook zeggen van Jelle. Want onze jeugdspeler heeft het jeudtempo nog niet verloren. In korte metten maakte hij gehakt van zijn tegenstander die met zijn mond open zich niet liet mat zetten.
De tactische verandering van Gerard was duidelijk. In plaats van Huub op 1, zette hij de bont en blauw geslagen cricketer op 3. Daardoor schoof Jelle naar 5. Huub kreeg net zoals Jelle een minder zware tegenstander. Huub had meerdere cricketbats in zijn buik gehad en zijn armen waren ook ernstig toegetakeld. Of dit door het cricketen kwam is nog maar de vraag. Hij heeft namelijk een vriendin.
Een hachelijk moment wil ik toch nog even opnemen in dit verslag. Rob Lubbers, de oud-SMB-er, spelend voor UVS schreeuwde in de zaal rond 11 uur: “ Wat zijn dit voor manieren , je mag niet aan de klok komen. Wedstrijdleider !! Dit soort manieren zijn ongehoord, hebben jullie geen manieren. Wat is dit voor achterlijk dorp “ Het leek weer een typisch Lubbers-actie , maar deze laatste zin beviel de Groesbeekse wedstrijdleider totaal niet, die toen riep: “ Als je hier niet mee ophoudt gooi ik je persoonlijk eruit en ben je hier nooit meer welkom. Heb je dit begrepen “. weet ik niet. Groesbeek is een zeer nette club, waar met veel plezier wordt gespeeld.
Dat de Pion heeft verloren werd sportief getoond aan SMB. De Pion – SMB 3 – 5. Met dank aan Gerard

wachtwoord vergeten?