SMB 1 boekt belangrijke zege

woensdag 11 december 2013
De derde wedstrijd van SMB 1 in de promotieklasse tegen PSV DoDO verliep heel spannend. Na een lange strijd tegen de op papier sterkere tegenstander, werd ruim gewonnen (6-2). Op bord 5 speelde Ilya een spannende partij. In de scherpe openingsvariant miste zijn tegenstander een grapje waardoor al snel het punt genoteerd kon worden. Echter moest er nog wel secuur gespeeld worden. Een mooi debuut in het eerste voor Ilya.


Dat Jelle op bord 4 zat te prutsen was een schale troost. Waardoor er al snel een 1-1 op het scorebord kwam. Op de overige borden was er op dat moment nog niet veel aan de hand. Wel was te zien dat er het een zware middag zou worden voor Jacques (8) en Hans (1). Op bord 7 speelde Christ een degelijke partij, door een foutje van de tegenstander kreeg hij ineens materiaal cadeau. Een mooie meevaller en even later kon het punt genoteerd worden.

Bij Paul op bord 3 gebeurde eveneens hetzelfde. Paul won materiaal en maakte de partij goed af. Zo kwam er ineens een verrassende stand van 3-1 op het scorebord. Op bord 2 speelde Bram een zeer ingewikkelde stelling. Het was dan ook niet gek dat één van de twee spelers richting de tijdnood een foutje maakte. Dit leverde een kwaliteit op voor Bram en even later de partij. Helaas ging het richting de tijdnood ook fout bij Hans. Na een verdienstelijke partij moest hij helaas toch het hoofd buigen.

Peter, speelde op bord 6 een goede partij. Met een klein plusje ging hij het eindspel in, wat hij keurig in winst wist om te zetten. Toen Jacques na een lange verdedigende strijd de winst zelfs nog kon vinden, kwam de verrassende einduitslag van 6-2 op het bord. Zes punten in de zak, en een fraaie overwinning in de derde wedstrijd.

Jelle